torsdag 4. juni 2009

Store øyeblikk - Bjørge Lillelien - 1981

Maggie Thatcher, can you hear me?


Bjørge Lilleliens legendariske oppsummering av Norges 2-1-seier over England i 1981 ble i 2002 kåret til tidenes sportskommentatorklipp av den engelske avisen The Observer.

Sted: Ullevål stadion
Dato:
9.september 1981
Arrangement:
Norge-England VM-kvalifisering.
Kommentator:
Bjørge Lillelien (NRK-radio)

Bjørge Lilleliens kommentater var så populære at folk skrudde av lyden på fjernsynet og heller hørte på hans overføring fra radio. 9.september 1981 på Ullevål stadion er en av grunnene til dette. Lilleputtnasjonen Norge beseirer stormakten England i fotball. Etter kampen blir radiolytterne til NRK vitne til det som av den engelske avisen The Observer er kåret til tidenes kommentatorklipp.

Der blåser han! Der blåser han! Norge har slått England 2-1 i fotball! Vi er best i verden! Vi er best i verden! Vi har slått England 2-1 i fotball! Det er aldeles utrolig! Vi har slått England! England, kjempers fødeland – Lord Nelson, Lord Beaverbrook, Sir Winston Churchill, Sir Anthony Eden, Clement Attlee, Henry Cooper, Lady Diana, vi har slått dem alle sammen, vi har slått dem alle sammen. Maggie Thatcher, can you hear me? Maggie Thatcher, jeg har et budskap til deg midt under valgkampen, jeg har et budskap til deg: Vi har slått England ut av verdensmesterskapet i fotball. Maggie Thatcher, som de sier på ditt språk i boksebarene rundt Madison Square Garden i New York: –Your boys took a hell of a beating! Your boys took a hell of a beating! Maggie Thatcher: Norge har slått England i fotball! Vi er best i verden!


Hør Bjørge Lilliens legendariske klipp på Youtube.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar