torsdag 4. juni 2009

Utvikling - Fanzone




- Ekte engasjement

LIDENSKAP: Sportssjef i Canal+ Dag Solheim mener fans som kommenter sine egne lag, kommenterer med hjertet (Foto: Canal+)

Fanzone er en tjeneste der fansen får muligheten til å kommentere sitt lags kamper live i et studio. Konseptet er mest kjent fra sky sports, men det har blitt prøvet ut både i TV2 og Canal+

Av Robert Sagaas

Canal+ kommer til å satse videre med dette produktet også neste sesong. Sportssjef i kanalen, Dag Solheim, synes det er positivt med tilbud, som gjør viser hvor mye supporterne har å si for fotballen.

- Vi kommer til å fortsette med det til neste sesong. Vi gjør det med jevne mellomrom, og det blir en annen måte å formidle det som skjer. Det er viktig å slippe til supporterne fordi de er så viktige for fotballen. Hjertet i fotballen ligger hos supporterne.

Solheim presiserer imidlertid at det er mye som må klippes bort når klippene blir lagt ut til publikum. Engasjerte supportere gjør at det ikke er mulig å sende live.

- Det er mye som blir morsomt, engasjement er viktig, men i blant er det folk som skal banne og hetse, og da er det best at vi ikke sender live slik at vi kan klippe og redigere det til det legges ut.

- Jeg vil ikke kalle det for journalistikk. Det er mer enn følelesgreie, og en måte å vise følelser på. Det er mer en mening.

Kuttet satsning

TV2s første forsøk ble gjort da Rosenborg møtte Vålerenga i Trondheim i første serierunde denne sesongen. Remi Taule i TV2 sporten forteller at prosjektet ikke ble helt slik en hadde tenkt seg.

- Vi var bra fornøyd etter den første runden, men det var vanskelig å få tak i folk. Siden sendingene ble sendt fra Bergen var det vanskelig å få tak i supportere, og vi hadde ikke mulighet til å betale for reise til Bergen for fansen. Det tok aldri helt fyr , og det ble aldri helt galskapen blant folk.

- Vi testet det ut 3-4 ganger og det ble med det. Resultatet ble ikke et must, og etter en totalvurdering valgte vi å ikke satse videre på konseptet, forteller Taule.

- Det hadde nok vært muligheter for å satse videre om det hadde blitt like bra som den første gangen, avslutter han.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar